Dăncilă face un anunț incredibil după victoria de la Moțiune. "E bine ca șeful Guvernului să fie..."

| 18 iun, 19:23

Răsturnare de situație în lupta pentru putere din PSD și din România. Dacă în urmă cu doi ani, după alegerile câștigate la scor de PSD, Liviu Dragnea deplângea faptul că șeful de partid nu poate fi și premierul țării, acum premierul PSD pune presiune în partid să dețină și funcția de lider luată de la Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă, președinte interimar al PSD până la congresul partidului de la finalul lunii, a făcut o declarație uluitoare imediat după victoria din Parlament, într-un interviu acordat Adevarul Live.

Întrebată dacă înfrângerea la congresul PSD o va face să își depună demisia de la Palatul Victoria, Viorica Dăncilă a spus că nu va condiționa cele două lucruri, DAR că "e bine ca preşedintele partidului să fie şi şeful executivului".

"Categoric, nu. Nu voi condiţiona cele două lucruri. E bine ca preşedintele partidului să fie şi şeful executivului. Am văzut ce s-a întâmplat în trecut. Eu sunt un om al echilibrului. (Nu credeţi că vă vor cere colegii să candidaţi şi la prezidenţiale?). Faptul că au trăit momentul, s-au implicat, au stat în sala, dar în ceea ce prive;te candidatura la prezidenţiale, am spus că nu vreau. Voi susţine persoana care stă cel mai bine în sondaje", a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a repurtat a treia victorie împotriva Opoziției la moțiunile de cenzură. Camera Deputaților și Senatul au respins, marți, în plenul reunit, moțiunea de cenzură depusă de partidele de opoziție pentru demiterea Guvernului Dăncilă. Au fost 200 voturi pentru și 7 contra și 3 abțineri. Ca să fi trecut moțiunea erau necesare încă 33 de voturi, pe lângă cele 200.

Viorica Dăncilă a rămas în sală în timpul votului, fapt care nu s-a mai întâmplat până acum. În timp ce-și apăra Guvernul de la tribuna Parlamentului, premierul a intrat în polemici cu mai mulți reprezentanți din Opoziție, cărora le-a răspuns tăios.

Premierul Viorica Dăncilă le-a răspuns celor din opoziție, într-un al doilea discurs, ținut de la ședința Parlamentului. Dăncilă a fost întreruptă, de mai multe ori, de către parlamentarii din PNL și USR, când le transmitea să nu mai jignească.

”Ne vom vedea la următoarele alegeri generale și vom vedea ce veți face. Nu este o amenințare, ci o încredere că oamenii vor vedea ce trebuie să voteze.

Domnule Barna, chiar sunteți în stare de orice? Să duceți în derizoriu rezultatele președinției Consiliului UE? Acest lucru nu este al lui Dăncilă, ci al României. România a avut o președinție rotativă foarte bună.

Premierul s-a apărat, în cuvântul final de la dezbaterea morţiunii de cenzură, de acuzaţiile care i-au fost aduse de opoziţie. Aceasta a respins acuzaţiile legale de excesul de ordonanţe de urgenţă, oferind o statistică a ordonanţelor adoptate de alte guverne.

"Vreau să vă reamintesc că într-un an de zile Guvernul Cioloș a dat 114 OUG, Guvernul Boc a dat 130 de OUG, Guvernul Dăncilă a dat 114 OUG. Dar există o diferență: Guvernul Dăncilă nu a făcut ce a făcut Guvernul Cioloș, nu a modificat 151 de articole într-o singură noapte în Codul Penal și Codul de Procedură Penală. De ce folosiți dublul standard? De ce nu dați dovadă de onestitate în fața oamenilor care se uită la noi?", a afirmat Dăncilă.

Ulterior, Viorica Dăncilă i s-a adresat Ralucăi Turcan, liderul deputatilor PNL.

"Încercați să faceți diferența între votul la alegerile parlamentare, la europarlamentare și la locale. Am să rog pe cineva să vă explice, pentru că văd că nu puteți să faceți diferența. Mai ușor cu amenințările! Știu că vă puteți da doctoratul în plângeri penale. O să faceți plângeri penale împotriva tuturor celor care nu v-au votat și nu o să vă voteze niciodată pentru că nu inspirați încredere? Acest lucru înseamnă democrație? Mă întreb: Cum reprezentați dvs această țară? Cu plângeri penale împotriva prim-ministrului pentru un parteneriat strategic? Acesta este modul dvs de abordare? Așa vreți să îi convingeri pe români? Oamenii nu apreciază ura, nu apreciază jignirile. Ați devenit mult prea devreme aroganți, iar această aroganță vă duce la pierzanie. Ne vom vedea la următoarele alegeri generale", a mai afirmat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ