Dăncilă răspunde criticilor UE: Recomandările din MCV încalcă suveranitatea României

| 15 noi, 11:52

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, înainte de ședința de Guvern, că este dezamăgită de raportul MCV și că recomandările aduse ating suveranitatea Româniai.

”Sunt dezamăgită de concluziile raportului MCV, în condițiile în care România a dovedit constant că este un partener al Uniunii Europene. Nu putem fi de acord cu recomandările din raport, în condițiile în care ni se cere să încălcăm prevederi consituționale și prevederi legale. Este o atingere adusă a suveranității României. Cer egaliate de tratament pentru România”, a afirmat Dăncilă.

Conform ei, argumentele prezentate de Guvernul României au fost ignorate.

Premierul a mai spus că România este pregătită pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene.

”Vreau să mai spun încă o dată: România este pregătită pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene”, a spus premierul, adăugând că au tot fost făcute comentarii iresponsabile.

”Au fost create mecanismele de lucru. Sunt lucuri foarte bine cunoscute atât de bine cunoscute, atât pe plan intern, cât și pe plan externe”, a precizat Viorica Dăncilă.

„Încă de la începutul mandatului, Guvernul României a inițiat și dezvoltat un amplu proces de pregătire a preluării președinției Consilului UE. Programul de acțiuni este finalizat. Au fost create mecanismele de lucru și au fost stabilite modalitățile de desfășurare a acțiunilor. Săptămâna viitoare vom primi vizita președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, a liderilor grupurilor politici și alți oficiali de rang înalt de la nivelul european. Vom discuta despre aspecte de interes pentru viitorul UE și buna gestionare a unor dosare importante, și mă refer la cadrul financiar multianual, Brexit, viitorul UE post-Brexit, evoluția politicii de securitate”, a declarat Dăncilă.

În plus, premierul a precizat că rezoluția adoptată în Parlamentul European este un politică și este motivată de interese electorale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ