Dăncilă, un nou atac la Iohannis: Am dat dovadă de multă răbdare cu președintele

| 08 feb, 14:30

Premierul Viorica Dăncilă a susținut, vineri că Lia Olguța Vasilescu, propusă pentru funcția de ministru al Dezvoltării, este "un om cu o experiență vastă în administrația locală, dar și în activitatea ministerială", iar argumentele șefului statului de a o respinge sunt necredibile.

 

Ea a susținut că a dat dovadă de multă răbdare cu președintele, care "a răspuns doar prin atacuri și încercări repetate de a bloca activitatea Guvernului" și i-a cerut acestuia să abandoneze jocurile politice.
Viorica Dăncilă a susținut la începutul ședinței de Guvern că Ministerul Dezvoltării are nevoie de "un ministru titular, dedicat și cu experiență" și tocmai din acest motiv a nominalizat-o pentru acestă funcție pe Olguța Vasilescu, "un om cu o experiență vastă în administrația locală, dar și în activitatea ministerială".
Ea a spus că Lia Olguța Vasilescu este ministrul care "a gestionat cu succes două dintre din cele mai complexe legi adoptate de actuala coaliție - legea salarizării unitare și legea pensiilor si legea pensiilor", iar argumentele folosite de președinte pentru ceea ce "în fapt este un blocaj la adresa Guvernului" sunt "necredibile".
Vioroca Dăncilă a mai spus că "a dat dovadă de toată deschiderea și de multă răbdare" cu președintele, care "a răspuns doar prin atacuri și încercări repetate de a bloca activitatea Guvernului".
"E regretabil că președintele vrea să blocheze investițiile la nivel local și nu îi pasă că pune în pericol proiecte vitale pentru cetățeni. Îi solicit domnului președinte să abandoneze jocurile politice. (...) Românii sunt mult mai importanți decât o campanie electorală sau jocurile politice. Conflictul pe care îl întreține președintele nu ajută economia și nu aduce nimic bun pentru România și pentru români. Guvernul României trebuie să fie lăsat să lucreze", a susținut premierul.

 

Președintele Klaus Iohannis a respins joi pentru a patra oară numirea Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării și i-a transmis premierului o scrisoare în care îi cere să vină cu o nouă propunere pentru acest portofoliu.Șeful statului argumentează că Olguța Vasilescu nu are pregătirea necesară pentru această funcție. De asemenea, Iohannis îi impută declarațiile controversate, atacurile virulente la persoană și presiunile asupra justiției.


De asemenea, social-democrații au anunțat că vor sesiza CCR.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ