Dăncilă: Vom sesiza vineri CCR în cazul remanierii

| 06 dec, 16:56

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că Guvernul va sesiza vineri Curtea Constituţională, după ce preşedintele Klaus Iohannis nu a semnat decretele pentru înlocuirea miniştrilor la Transporturi şi Dezvoltare.

După o discuţie la Parlament cu liderul PSD, Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a afirmat că a discutat astăzi la telefon cu preşedintele Klaus Iohannis referitor la această situaţie.

 

Şeful statului i-a transmis că încă mai analizează şi nu va lua o decizie până săptămâna viitoare.

Întrebată dacă preşedintele încalcă Legea fundamentală prin refuzul de a semna numirea Olguţei Vasilescu la Dezvoltare şi a lui Mircea Drăghici la Transporturi, premierul a răspuns că nu ştie, dar că, probabil, se va documenta pentru nu o încălca.

 

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis declarase că PSD ar trebui să vină cu persoane pregătite: "Avem guvernare după guvernare PSD-istă slabă, foarte slabă. În loc să vină cu oameni pregătiţi, şi-au dat seama că nu reuşesc şi încearcă prin aceste veşnice schimbări să creeze impresia că se îmbunătăţeşte guvernarea. Au intrat într-un fel de circ. Nu acesta este scopul remanierilor şi nu acesta este scopul guvernării. Nu sunt de acord să se continue în acest circ”.

 

Lucian Şova şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Transporturilor, dar ea nu a fost acceptată de preşedinte, astfel că social-democratul a rămas la minister şi, astăzi, a spus că nu pleacă până nu apare un decret prezidenţial prin care să fie numit un înlocuitor.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ