Daniel Chițoiu: raportul final în cazul anchetei interne de la ANAF va fi finalizat astăzi

| 07 iun, 2013

Raportul final privind ancheta internă efectuată la Garda Financiară în cazul Mitică Dragomir - Intact va fi finalizat în cursul zilei de vineri, când vor fi comunicate oficial rezultatele, a declarat  ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu la televiziunea publică.

"Eu cred că vineri în jurul prânzului vă voi comunica oficial rezultatele anchetei. Deocamdată am rezultate preliminare ale anchetei. Sunt informaţii confidenţiale, iar în momentul când am raportul final dau un comunicat oficial", a spus ministrul Finanţelor Publice.

Acesta a precizat că ancheta a fost demarată în urma unei acţiuni de control începută în luna ianuarie la 28 de firme din domeniul alimentaţiei publice.

"A fost o acţiune de control demarată în luna ianuarie la mai multe unităţi de alimentaţie publică care au organizat Revelionul. Acel control nu s-a finalizat, în prima fază a fost întocmit un proces verbal de constatare a contravenţiilor, s-a aplicat o amendă pentru neprezentarea documentelor, dar acel control a continuat cu prezenţa comisarilor la firmele respective, la firma Bodu SRL dar şi la firmele RCS&RDS, continuându-se controlul din luna aprilie cu prezenţa fizică la cele două companii. Acţiunea de control declanşată în ianuarie a cuprins 28 de firme din domeniul alimentaţiei publice. Acum avem şi alte acţiuni de control la alţi agenţi economici care nu sunt finalizate", a spus Chiţoiu.

În opinia Ministrului Finanţelor, nu este exclus ca ancheta să se extindă şi în alte instituţii, cum s-a întâmplat deja cu Antena TV, pentru că la acest contract puteau să aibă acces şi alte persoane decât cele din Garda Financiară.

'Accesul la acest contract... pe lângă inspectorii şi persoanele cu funcţii de conducere care au coordonat din cadrul Gărzii Financiare la acel control puteau să mai aibă acces şi alte persoane de la alte instituţii. Până mâine nu putem să spunem. Noi nu suntem organe de anchetă. Este în competenţa direcţiei de integritate din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală care are proceduri specifice şi pe baza rezultatelor raportului respectiv se vor face anumite propuneri. Mâine vi le vom comunica în funcţiile de indiciile care rezultă din raport", a adăugat Chiţoiu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ