Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea nu participă la şedinţa de Guvern

| 12 feb, 2014

Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea, pentru care PNL a cerut schimbarea din funcţia de ministru al Finanţelor, respectiv al Economiei, nu participă la şedinţa de miercuri a Guvernului, în locul lor fiind prezenţi secretari de stat.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat oficial, vineri, nominalizările în Guvern, respectiv Klaus Iohannis - vicepremier şi ministru de Interne (în locul lui Radu Stroe, demisonat în luna ianuarie), Teodor Atanasiu - ministru al Economiei (în locul lui Andrei Gerea), Eugen Nicolăescu - ministru de Finanţe (în locul lui Daniel Chiţoiu), Cristian Buşoi - ministru al Sănătăţii (în locul lui Eugen Nicolăescu, propus la Ministerul Finanţelor).

Luni, liderul PSD, premierul Victor Ponta a anunţat însă că nu a trimis încă actele pentru ca preşedintele Traian Băsescu să emită decretele de eliberare din funcţie a miniştrilor PNL pentru care conducerea partidului liberal a propus noi persoane, deoarece PNL a propus o amânare a deciziei legată de Iohannis.

"Trebuia să fac documentele pentru emiterea decretului de către preşedinte. Evident că le fac în momentul în care am şi noile propuneri, pentru că ideea să las trei ministere fără ministru care să le conducă e o idee total greşită. Din acest punct de vedere, astăzi i-am propus domnului Iohannis, şi am şi insistat, să vină deja ministru de Interne, ca să avem o anumită stabilitate, şi după ce facem în Parlamenent restructurarea, să ocupe şi funcţia de vicepremier. Decizia politică a colegilor liberali a fost aceea de a mai aştepta, dar important este - sigur, la Interne, este domnul Oprea în acest moment - dar la fiecare din celelalte ministere sunt Chiţoiu, Gerea, Nicolăescu, până în secunda în care facem numirile alea. Adică, nu las o funcţie, un minister, fără şef", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat însă, marţi, că premierul Victor Ponta nu a numit încă interimarii care să preia portofoliile miniştrilor care au demisionat, menţionând că, din acest motiv, Guvernul funcţionează la acest moment, practic, ilegal.

El a mai spus că primul lucru pe care trebuia să îl facă premierul în condiţiile în care mai mulţi miniştri au demisionat ar fi fost să desemneze interimari.

"Dacă e adevărat, Chiţoiu şi-a depus demisia, ministrul Economiei şi-a depus demisia, ministrul Sănătăţii şi-a depus demisia. Eu nici până astăzi nu am numit interimarii. Deci Guvernul funcţionază illegal", a spus preşedintele.

Miercuri, vicepremierul Liviu Dragnea a reiterat că demisiile din Guvern au fost doar anunţate, nu şi operaţionalizate sau oficializate, şi că singurul minister unde trebuia numit un interimar este cel al Internelor, unde a fost numit deja în acest sens vicepremierul Gabriel Oprea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ