Daniel Constantin, despre arestarea de la APIA: Sper să nu aibă niciun fel de influenţe asupra Bruxelles-ului

| 23 aug, 2013

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, întrebat, vineri, la Alba Iulia, cât de mult afectează imaginea României scandalul de corupţie de la APIA, a declarat că speră "să nu aibă niciun fel de influenţe asupra Bruxelles-ului".

"Sper să nu fie niciun fel de influenţă negativă", a spus ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care a adăugat că agenţiile de plăţi, în ansamblul lor, şi-au dovedit profesionalismul până în momentul de faţă. Potrivit ministrului, există şi excepţii "nedorite", care trebuie sancţionate imediat cum sunt depistate.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins vineri recursul directorului general adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Aurel Pană, la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru luare de mită şi trafic de influenţă, astfel că acesta va rămâne în arest preventiv.

În ceea ce îi priveşte pe cei peste 10.000 de fermieri care sunt cercetaţi deoarece au solicitat subvenţii în condiţiile în care aveau amenzi sau resturi de plată la Fisc, Daniel Constantin a susţinut că aceste situaţii s-au născut ca urmare a unor ordine de ministru date cu mult timp înainte.

"Noi am încercat încă din prima zi de guvernare să rezolvăm această problemă şi suntem pe cale să o rezolvăm. Există un proiect de lege care este deja în Parlament, sper să se aprobe în septembrie. În urma acestui proiect de lege, cel puţin 10.000 de fermieri care au fost afectaţi, pe de o parte, pentru că li s-a cerut subvenţia înapoi şi, pe de altă parte, pentru că a fost o faptă penală care a fost săvârşită nu vor mai avea niciun fel de problemă şi vor primi şi subvenţia înapoi şi vor primi în continuare subvenţii fără să aibă niciun fel de penalităţi", a declarat demnitarul.

El a subliniat că principiul la nivel european este acela că plata subvenţiei nu trebuie condiţionată de absolut nimic, cu atât mai puţin de existenţa datoriilor la bugetul de stat. "Cu alte cuvinte, acel ordin de ministru nu ar fi trebuit să fie semnat la acel moment", a conchis Daniel Constantin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ