Daniel Constantin: Executivul a amânat OUG privind Codul rutier

| 09 oct, 2013

Guvernul a amânat adoptarea actului normativ privind noul Cod rutier, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, miercuri, la finalul şedinţei Executivului.

Daniel Constantin a precizat că decizia politică rămâne aceeaşi, adică adoptarea modificărilor la Codul rutier tot printr-o ordonanţă de urgenţă şi că amânarea ţine de corelarea bazelor de date între Ministerul de Interne şi cel al Finanţelor.

'Legat de Codul rutier, aşa cum ştiţi, a fost astăzi amânată această ordonanţă de urgenţă. Decizia politică rămâne aceeaşi - de a se adopta Codul rutier prin ordonanţă de urgenţă, săptămâna viitoare sau săptămânile următoare. Motivul pentru care s-a amânat astăzi ţine de raţiuni tehnice, şi anume, de corelarea bazelor de date. Aşa cum ştiţi, se înfiinţează un cont unic la Ministerul de Finanţe, prin Ministerul de Finanţe şi se pune problema de acces la acest cont unic de către cei care sunt administratori la Ministerul de Interne, respectiv Poliţia Rutieră. Odată ce va fi rezolvată această problemă tehnică, ce ţine mai mult de partea de soft, ordonanţa de urgenţă va fi promovată', a afirmat Daniel Constantin.

El a adăugat că 'este foarte important ca odată ce problema se pune la cei care nu-şi plătesc amenzile în 30 de zile, în 35 de zile, dacă nu-şi vor plăti amenzile în 30 sau 35 de zile, cât va fi forma finală, ei vor fi notificaţi că în următoarele 15 zile li se suspendă permisul de conducere'.

'Important este pentru noi să ne asigurăm, pentru Guvernul României, că nu va exista nicio persoană din România care, dintr-o eroare tehnică, să intre în această procedură de suspendare a permisului de conducere', a mai spus Constantin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ