Daniel Constantin: Legea cooperativelor, publicată în Monitorul Oficial, aduce o revoluţie în agricultura românească

| 28 iul, 21:00

Legea cooperativelor, publicată în Monitorul Oficial, aduce o revoluţie în agricultura românească, a declarat, joi, copreşedintele ALDE, Daniel Constantin.

El a precizat că încă din timpul mandatului său de ministru al Agriculturii a iniţiat şi susţinut această lege.

"Mă bucur ca în sfârşit a intrat în vigoare. E o victorie pentru agricultura românească, care va pune bazele unei reforme profunde în lanţul de valorificare a producţiei româneşti, în beneficiul producătorilor şi al consumatorilor", a afirmat Constantin. 

Potrivit sursei citate, această lege este unul dintre cele mai benefice lucruri pentru dezvoltarea producătorilor autohtoni şi pentru facilitarea accesului consumatorilor la produse mai bune şi mai ieftine, precum şi un mod prin care producătorii individuali sunt stimulaţi pentru a se asocia în cooperative. 

"Pe lângă măsurile şi beneficiile fiscale, cum ar fi scutirea de impozit pe profit timp de 5 ani, până la scutirea impozitului pe venit pentru microîntreprinderile care se asociază la cooperative, legea facilitează, la costuri minime, accesul pentru comercializarea produselor în lanţurile mari de magazine, prin asociere", a menţionat Daniel Constantin. 

Fostul ministru al Agriculturii a mai arătat că legea stimulează producătorii individuali care se asociază în cooperative cu scutirea impozitului pe profit timp de 5 ani, scutirea impozitului pe venit pentru microîntreprinderile care aderă la cooperative, scutirea impozitului pe proprietate pentru bunurile aferente producţiei valorificate prin cooperative. 

Noua lege a cooperativelor agricole a fost publicată marţi, 26 iulie, în Monitorul Oficial.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ