Daniel Constantin: Miliardul de euro alocat sectorului de irigații a devenit o certitudine

| 23 noi, 10:04

Miliardul de euro alocat sectorului de irigații a devenit o certitudine, afirmă fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, copreședinte ALDE, iar Legea irigațiilor publicată în Monitorul Oficial în 12 noiembrie garantează fermierilor că sumele vor exista în buget din 2016 până în 2020, "indiferent de partid sau ministru".

"Prins cu predarea documentelor către noul ministru, nu am remarcat că Legea irigațiilor a fost promulgată și publicată în Monitorul Oficial încă din 12 noiembrie. Am lucrat mult alături de colegii din minister și Comisia de agricultură pentru a avea cea mai importantă lege pentru sector. Miliardul de euro este astăzi o certitudine. Este mai mult decât un acord politic. Este o lege care garantează fermierilor că, indiferent de partid sau ministru, sumele vor exista din 2016 până în 2020!", a scris, luni, Daniel Constantin pe Facebook.

Acesta a precizat că prin această lege au fost alocate și aproape 1.000 de posturi pentru Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF), care ar trebui ocupate cât mai repede pentru a putea oferi mentenanța stațiilor de pompare aflate în patrimoniul statului.

"Prin lege am alocat și aproape 1.000 de posturi pentru Agenția de Îmbunătățiri Funciare, care trebuie ocupate cât mai repede. De asemenea, legea oferă garanția faptului că infrastructura nu mai poate fi devalizată. În cazul în care nu se întreține de către organizații, ea revine la stat. Prin introducerea abonamentului, toți fermierii au acces la apă la un preț accesibil, fără să mai suporte pierderile din sistem. Urez succes noului ministru și colegilor din minister în implementarea legii", spune fostul ministru.

Constantin a subliniat că la încheierea mandatului a predat și cele două hotărâri de guvern cu privire la normele metodologice și programul național de irigații, care trebuie adoptate de Guvern în 30 de zile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 noi, 15:34
Palada Curulet
a fost alocat,e o certitudine
dar de unde se va strange miliardul de euro?
este o incertitudine totala...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ