Daniel Fenechiu: PP-DD cere în instanţă două milioane de euro de la dezertori, primul pe listă Tudor Barbu

| 14 oct, 2013

Conducerea PP-DD va începe marţi acţionarea în judecată a foştilor parlamentari ai partidului care au plecat la alte formaţiuni sau care au fost excluşi şi le va cere câte 2 milioane de euro, bani pe care aceştia sunt datori să-i plătească potrivit unei convenţii pe care au semnat-o, a declarat luni liderul deputaţilor PP-DD, Daniel Fenechiu.

"Biroul Naţional de Coordonare al partidului a propus ca între fiecare candidat al nostru şi partid să se încheie o convenţie care să prevadă că cel care va fi ales deputat sau senator şi va pleca din partid sau care este exclus din partid pentru că a adus prejudicii să plătească o despăgubire de 2 milioane de euro. În cazul în care parlamentarul respectiv îşi dă demisia din Parlament în termen de 5 zile de la plecare din partid, nu va mai fi nevoit să plătească", a declarat liderul deputaţilor PP-DD, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Acesta a spus că sunt vizaţi 27 de foşti membri ai PP-DD.

"Iniţial, Dan Diaconescu s-a opus punerii în aplicare acestei clauze, pentru că nu şi-a imaginat că oamenii vor pleca din partid şi că această campanie de racolări a celor de la putere va fi atât de puternică. Biroul Permanent Naţional al partidului a luat decizia de a începe acţionarea în judecată a celor care au plecat sau au fost excluşi din partid, 27 de persoane, li se va solicita suma de 2 milioane de euro", a precizat Daniel Fenechiu.

El a adăugat că conducerea PP-DD va sesiza DNA, dat fiind faptul că s-au vehiculat sume de bani primite de dezertori ca sume de instalare la alte partide, contracte care au fost date celor care au plecat. De asemenea, vor fi făcute plângeri şi la Agenţia Naţională de Integritate, pentru că există informaţii în presă că unii dintre cei care au plecat au iniţiat anumite demersuri pe care această instituţie trebuie să le verifice.

Daniel Fenechiu a mai spus că prima persoană care va fi chemată în judecată va fi senatorul Tudor Barbu, iar marţi va fi depusă la Senat demisia în alb semnată de Barbu atunci când a semnat şi convenţia privind despăgubirile de 2 milioane de euro.

"În cazul în care foştii noştri colegi nu au aceşti bani pe care trebuie să-i plătească către PP-DD, sunt sigur că au giranţi puternici, adică domnul Ponta, domnul Voiculescu au de unde să dea aceşti bani pentru cei pe care i-au racolat. Banii vor veni în conturile partidului şi vor fi împărţiţi tuturor membrilor de partid din zona parlamentarului care a plecat din PP-DD", a mai spus liderul PPDD. .

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ