Daniel Funeriu denunță un securism pe care nu l-a bănuit niciodată! Atac la Cioloș și Tudorache

| 22 aug, 21:03

Daniel Funeriu comentează eliminarea din protocol a celor de la USR-PLUS a unui articol care prevedea că sunt acceptaţi foştii colaboratori ai Securităţii, dacă aceştia erau minori în perioada semnării angajamentului.

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației, continuă criticile la adresa celor de la PLUS, apreciind, totuși, faptul că aceștia, la remarca sa, au eliminat din protocol un articol care prevedea că sunt acceptaţi foştii colaboratori ai Securităţii, dacă aceştia erau minori în perioada semnării angajamentului.

Acesta a spus că s-a simțit agresat, după ce i-a atenționat amical pe cei de la PLUS când a considerat că greșesc.

”După ce, în multiple rânduri, am avut doar cuvinte de laudă despre Dacian Cioloș și dl. Tudorache, (ar fi, poate, surprinși să afle cu cine a votat întreaga mea familie!) constat că ambii mă atacă, fără să mă numească, într-un mod pervers. Culmea, după ce, în 24 de ore după ce am scris despre mizeria cu securiștii minori, au modificat în sensul celor cerute de mine. Deci au recunoscut explicit că aveam dreptate. E cel puțin ciudat ca doi politicieni să atace cu asemenea intensitate, "à la Cubillas" (la noi, la Săvârșin în anii '70-'80, etalonul violenței era șutul celebrului fotbalist peruvian Teófilo Cubillas!) un simplu cetățean îngrijorat de soarta țării sale.

Ca simplu cetățean mă simt agresat și chiar vreau să-i întreb dacă tot așa îi vor ataca pe cetățenii care îi vor atenționa amical când greșesc, după ce vor avea puterea executivă! Trag un nou semnal de alarmă pentru că ceva nu se leagă: eu cunosc un Dacian Cioloș total diferit. Rațional, bun și calm. Să fi fost "capturat" de una sau mai multe persoane din jur care îi dereglează direcția? Eu încă mai cred în omul Cioloș. Cel pe care îl cunosc și respect și alături de care am făcut lucruri bune pentru România”, a scris Daniel Funeriu pe Facebook.

Funeriu i-a transmis un mesaj și europarlamentarului Dragoș Tudorache, spunându-i să nu amenințe voalat, în stilul securismului de care nu l-a bănuit până acum.

”Dl. Tudorache (contrar impresiei mele inițiale) mai are de trăit vreo trei vieți până să se ridice la nivelul la care să merite un răspuns de la mine (că noh, estimez că de atât timp are nevoie să ajungă la nivelul meu de tenis, chimie și caligrafie ;) și noh, în clasa a VII-a învățam pe vremuri că "acvila non capit muscas"). Îi spun totuși că nu e OK să amenințe voalat cu dezvăluirea unei corespondențe private între terțe persoane. Pentru că abia aia ar fi securismul de care eu, unul, nu l-am bănuit niciodată. Încă sper că am interpretat eu greșit cuvintele lui. Dar asta riști dacă nu ești bărbat și, deci, nu ataci frontal și explicit!, a mai scris Daniel Funeriu.

Tag-uri: Daniel Funeriu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ