Daniel Zamfir (PNL): Legea dării în plată este o urgenţă. Am solicitat sesiune extraordinară la Senat

| 07 ian, 17:01

Deputatul PNL Daniel Zamfir a anunţat că i-a solicitat preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, convocarea unei sesiuni extraordinare pentru discutarea legii dării în plată, motivând că acest proiect iniţiat de el "este o urgenţă", potrivit Agerpres.

"Am solicitat preşedintelui Senatului convocarea unei sesiuni extraordinare pentru legea dării în plată. (...) Biroul permanent al Senatului ia decizia aceasta. Înţeleg că se va întruni săptămâna viitoare şi va decide", a precizat, joi, pentru AGERPRES Daniel Zamfir. 

El a argumentat că legea dării în plată reprezintă o urgenţă. 

"Eu am pornit de la ideea conform căreia atunci când a fost vorba, în 2013, de un prăpădit de deputat - Gigel Coman - care luase şpagă 3.000 de lei, am venit pe 27 decembrie şi am votat încuviinţarea arestării. Săptămâna trecută am avut cazul de la Cluj, când un om s-a sinucis. Atunci când se sinucid oameni nu este o urgenţă? Eu cred că este o foarte mare urgenţă. (...) Oamenii aceştia nu au nicio perspectivă, nicio ieşire din situaţia aceasta", a explicat Daniel Zamfir. 

Zamfir a menţionat că nu a discutat cu conducerea PNL cu privire la demersul său. 

Biroul permanent poate cere preşedintelui Senatului convocarea unei sesiuni extraordinare. 

Sesiunea ordinară a Parlamentului începe în februarie. 

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului pe 18 decembrie reexaminarea legii privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite, argumentând că actul normativ riscă să creeze dificultăţi. 

"Darea în plată trebuie legiferată astfel încât să preîntâmpine sau să diminueze hazardul moral în relaţia dintre creditor şi debitor, într-un context contractual în care comportamentele economice ale acestora să fie ghidate de principiul responsabilităţii în privinţa drepturilor şi obligaţiilor lor legitime. Pe de altă parte, reglementarea raporturilor contractuale dintre debitorii aflaţi în imposibilitatea de a-şi achita creditele ipotecare pentru achiziţionarea de locuinţe şi creditorii acestora răspunde, totodată, unei problematici care are şi profunde conotaţii sociale şi pentru care soluţiile legislative trebuie să ofere celor aflaţi într-o asemenea situaţie predictibilitate şi securitate juridică. Din aceste perspective, considerăm că actele normative în materie trebuie să fie clare şi lipsite de orice echivoc, doar astfel putând fi realizat scopul avut în vedere de legiuitor", afirma şeful statului în cererea de reexaminare adresată preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ