Danone îşi retrage mai multe produse din Asia, de teama contaminării cu botulism

| 05 aug, 2013

Grupul francez Danone şi-a retras în mai multe ţări din Asia loturi de lapte praf pentru sugari ale mărcilor sale locale Dumex şi Karicare, din cauza riscului de botulism în unele produse de lapte fabricate de către unul dintre furnizorii săi, compania neozeelandeză Fonterra, relatează AFP.

"Cu titlu de precauţie, loturi au fost retrase în China, Hong Kong, Malayezia, Thailanda şi Noua Zeelandă, dar nicio plângere din partea consumatorilor nu a fost până acum raportată", s-a aflat luni din surse apropiate purtătorului de cuvânt al gigantului agroalimentar francez.

Nicio altă precizare cu privire la numărul loturilor sau volumului de lapte retrase nu a fost făcută publică.

Fonterra a dezvăluit la sfârşitul săptămânii trecute că trei loturi de zer utilizat la fabricarea preparatelor pentru sugari şi băuturilor pentru sportivi conţinea o bacterie ce poate cauza botulism, o intoxicaţie susceptibilă să provoace paralizia sau chiar moartea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ