Darius Vâlcov: Nici noi nu suntem mulțumiți de actualul nivel de recuperare a prejudiciului din fapte de corupție

| 24 feb, 19:30

Ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, se declară nemulțumit de nivelul redus de recuperare a prejudiciului din fapte de corupție, însă activitatea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) merge "tocmai în această direcție", de a intensifica atât recuperarea cât și creșterea veniturilor.

"Nici noi nu suntem mulțumiți și activitatea ANAF tocmai în această direcție merge, de a intensifica atât recuperarea cât și creșterea veniturilor. Bineînțeles că am discuții în permanență cu ANAF și sperăm că inclusiv acest derapaj constatat de domnul președinte să fie reglat într-un timp cât mai scurt. Trebuie să lucrăm și la partea legislativă. Imediat cum vom termina cu trimiterea Codurilor la finalul lunii martie, Fiscal și de Procedură în Parlament, ne vom apleca pe această legislație", a precizat, marți, Darius Vâlcov, în Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților, întrebat fiind care este punctul său de vedere cu privire la declarația recentă a președintelui Klaus Iohannis pe acest subiect.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că recuperarea prejudiciului rezultat din fapte de corupție este "obligatorie, nu opțională" pentru autoritățile statului, el arătându-se nemulțumit de actualul nivel de recuperare și solicitând autorităților să ia în serios această problemă.

Klaus Iohannis a menționat marți că "situația din prezent, în care gradul de recuperare și executare a prejudiciilor de Ministerul Finanțelor este în cuantum de aproximativ 10%, este pur și simplu inacceptabilă".

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ