Darius Vâlcov: Propunem modificarea pragului de venit din OU privind restructurarea creditelor la 3.000 lei

| 21 ian, 13:13

Ministerul Finanţelor, Darius Vâlcov, propune modificarea, prin lege, a ordonanţei de urgenţă privind restructurarea creditelor lansată în iunie 2014, denumită atunci "Electorata", prin mărirea plafonului pentru venituri de la 2.200 lei brut la 3.000 lei brut.

Darius Vâlcov a vorbit, miercuri, după discuțiile de la BNR pe tema francului elvețian că Guvernul nu se poate opune propunerii privind conversia creditelor la cursul inițial, plus 20%. El a adăugat că în acest caz este nevoie de acordul băncilor. 

"Proiectul de lege prevede extinderea sferei de cuprindere în schema programului, prin creşterea venitului brut cu care debitorii se încadrează, de la 2.200 lei brut la 3.000 lei brut, astfel că vor putea beneficia de schema de restructurare 1,05 milioane persoane, cu 200.000 persoane mai mult", a declarat miercuri ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, la dezbaterea din cadrul Comisiei Buget-Finanţe de la Camera Deputaţilor pe tema creditelor în franci elveţieni. „Gradul de îndatorare al populației cu venituri mici este extrem de ridicat. Din soldul creditelor acordate, 61% sunt în valută. Creditele în franci reprezintă 15,7% din totalul creditelor în valută. În total, reprezintă 4,3%”, a mai precizat acesta. 

Astfel, va creşte deducerea specială pentru credit de la 900 la 1.500 lei lunar, echivalent cu maxim 240 lei reducere lunară a impozitului pe venit.

Citeşte şi: A ÎNVINS BANCA! Un buzoian a câştigat în instanţă recalcularea ratelor în franci la cursul din 2007

Acordarea deducerii speciale se va aplica din luna imediat următoare rescadenţării creditului, comparativ cu o decalare de 2 ani în varianta anterioară.

La dezbaterea din cadrul Comisiei Buget-Finanţe au mai participat din partea conducerii BNR, directorul Supreavegherii, Nicolae Cinteză, şi directorul pe Stabilitate Financiară, Ion Drăgulin. Printre participanţi se mai numără preşedintele Patronatelor Bancare şi al Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, şeful ANPC, Marius Dunca, preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, Alin Iacob, precum şi unul dintre membrii fondatori ai asociaţiei Parakletos, condusă de avocatul Gheorghe Piperea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ