Datoria finală a Hidroelectrica, cu 1,2 miliarde lei mai mică decât la deschiderea insolvenţei

| 10 iun, 2013

Datoria Hidroelectrica către creditori este, în prezent, cu 1,2 miliarde lei mai mică decât sumele solicitate la momentul deschiderii procedurii de insolvenţă, compania urmând să achite către creditori suma de 3,59 miliarde lei, în timp ce alte 760 milioane lei sunt înscrise sub condiţie.

Potrivit unui comunicat al Hidroelectrica, la Tribunalul Bucureşti a fost înregistrat, în data de 7 iunie, tabelul definitiv al creanţelor S.C. Hidroelectrica SA, aflată în procedură de insolvenţă din data de 20 iunie 2012.

Conform Euro Insol, Hidroelectrica va trebui să achite creditorilor înscrişi în tabelul definitiv al creanţelor suma de 3,59 miliarde lei, în timp ce alte 760 milioane lei sunt înscrise sub condiţie.

Din datele Euro Insol rezultă că valoarea creanţelor revendicate de către cei 381 creditori însumau 5,4 miliarde lei, din care 3,5 miliarde lei au fost recunoscute de către administratorul judiciar. De asemenea, 1,1 miliarde lei au fost respinse, iar 800 milioane lei au fost admise sub condiţia prezentării unor documente justificative suplimentare.

Până în prezent, un număr de 75 de creditori, cărora li s-au respins creanţele, au formulat contestaţii la Tabelul Preliminar întocmit de administratorul judiciar al Hidroelectrica, iar cuantumul solicitărilor în bani este de 1,9 miliarde lei.

"Datoria finală a societăţii este cu 1,2 miliarde lei mai mică decât sumele solicitate la momentul deschiderii procedurii. Difererenţa dintre sumele solicitate iniţial şi cele înscrise în tabelul definitiv se datorează respingerii de către administratorul judiciar şi, ulterior, de către Tribunalul Bucureşti a sumelor pretinse, ca daune, de traderii de energie în urma denunţării contractelor bilaterale", se precizează în comunicatul de presă al administratorului judiciar al Hidroelectrica.

Potrivit sursei citate, după soluţionarea celor 75 de contestaţii şi a înregistrării tabelului definitiv de creanţe, administratorul judiciar va depune, în această săptămână, Planul de Reorganizare a Hidroelectrica SA care urmează să fie aprobat de Adunarea Creditorilor şi confirmat de judecătorul sindic.

În acelaşi timp, Euro Insol îşi propune să solicite aceluiaşi judecător la termenul din 26 iunie 2013 închiderea procedurii insolvenţei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ