Hidroelectrica a înregistrat o producţie record în luna aprilie

| 08 mai, 2013

În luna aprilie, Hidroelectrica a întregistrat o producţie de energie electrică livrată de 1,621 milioane MWh, cu 282.000 MWh mai mult decât anul trecut şi cu 100.000 MWh mai mult decât media lunară a ultimilor 17 ani.

Societatea derulează pe Piaţa Concurenţială 87 de contracte de vânzare-cumpărare de energie electrică, dintre care 85 sunt încheiate în urma participării la licitaţii organizate pe Piaţa Centralizată a Contractelor Bilaterale (PCCB) şi Piaţa Centralizată a Contractelor Bilaterale cu Negociere Continuă (PCCB NC).

Preţul mediu lunar de tranzacţionare pe Piaţa Concurenţială a fost de 194 lei/MWh, iar pe Piaţa Zilei Următoare şi Piaţa de Echilibrare de 192 lei/MWh.

Referitor la Piaţa Reglementată, Hidroelectrica şi-a onorat, în luna aprilie, în integralitate sarcinile stabilite de ANRE, respectiv livrarea unei cantităţi de 429.000 MWh, la un preţ mediu de 123 lei/MWh.

Dacă, în mod curent, Hidroelectrica deţine o cotă de piaţă de 28%, în perioada 29 aprilie - 7 mai 2013, aceasta a atins nivelul de 50%, menţionează surse citate de Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ