David Gill refuză postul de vicepreședinte al FIFA

| 30 mai, 13:22

Englezul David Gill, ales de Uniunea Europeană de Fotbal pentru a ocupa unul dintre posturile de vicepreședinte al FIFA, a refuzat această funcție după realegerea contestată a președintelui Sepp Blatter, informează agenţia AFP, citată de Agerpres.

Într-un comunicat dat publicității sâmbătă, Gill a precizat că "evenimentele teribile" din ultimele trei zile l-au convins "că nu ar fi potrivit să ocupe funcția de membru în Comitetul executiv al FIFA sub conducerea actuală".

Fostul conducător al clubului Manchester United, care evocase încă de joi posibilitatea unei retrageri, nu a participat sâmbătă la prima reuniune după realegerea lui Blatter pentru al cincilea mandat la conducerea FIFA, la care era prevăzut să fie prezent.

Sepp Blatter, care l-a avut drept contracandidat pe prințul iordanian Ali bin Al Hussein, a fost reales în funcția de președinte al FIFA, în ciuda crizei provocate de ancheta justiției americane și arestarea a șapte oficiali ai Federației Internaționale de Fotbal, acuzați de corupție și spălare de bani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ