David: Prin sesizarea CC, Băsescu continuă şicanele puse în calea exprimării libere a cetăţenilor

| 21 sep, 2013

Ministrul delegat pentru Românii de pretutindeni, liberalul Cristian David, a declarat, sâmbătă, că demersul lui Traian Băsescu de a contesta la CC legea privind pragul la referendum continuă şicanele şi obstacolele pe care şeful statului le pune în calea unei exprimări libere a cetăţenilor.

David a participat, sâmbătă, la Ziua porţilor deschise la MAE, fiind gazda unui tur al instituţiei.

Întrebat de ziarişti cum comentează faptul că preşedintele Băsescu a contestat la CC legea care stabileşte pragul de 30% pentru validarea referendumului, David a spus că demersul continuă şicanele pe care şeful statului le pune în calea "unei exprimări directe, libere şi neîngrădite a opţiunilor cetăţenilor României.

"Eu cred că acest demers nu face altceva decât să continue şicanele şi obstacolele pe care preşedintele le pune în calea unei exprimări directe, libere şi neîngrădite a opţiunilor cetăţenilor României", a spus Cristian David.

Preşedintele Traian Băsescu a sesizat, sâmbătă, Curtea Constituţională, cu privire la Legea Referendumului, acuzând că actul normativ conţine prevederi care "înfrâng" principii constituţionale legate de exercitarea suveranităţii de către popor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ