DD se reactivează la ordinul lui Băsescu?

| 14 oct, 2013

Luni la prânz, DD a mai dat un show din seria “Dan Diaconescu în Politică”. De această dată, liderul celui mai violet partid din România a arătat un deget opozabil în jos acelor parlamentari care de mai multe săptămâni părăsesc garsoniera PPDD.

Discursul lui Diaconescu a fost extrem de savuros: el, un biet patron de presă, lovit de toată lumea, a creat un partid pentru toţi cei nepăstuiţi, a intrat cu el în Parlament în ciuda modului în care a fost furat la urne şi acum se luptă pentru români. Împotriva lui s-ar fi ridicat, desigur, hidra pesedistă, care în cinismul ei, i-ar fi racolat pe majoritatea oamenilor lui din Legislativ.

Cei care au trădat partidul au fost anunţaţi că în următoarea perioadă vor fi citaţi în instanţă şi că vor fi buni de plată. Argumentul lui Diaconescu este că fiecare dintre ei a semnat înainte de alegeri un act prin care se obligă să plătească despăgubiri de câte două milioane de euro în cazul în care sunt aleşi şi pleacă la alt partid de pe această postură. Am uitat să precizez că “domnu’ Dan” a sesizat deja DNA şi ANI în legătură cu trădarea majorităţii oamenilor pe care i-a adus în Parlament.

Înainte de toate, aş vrea să văd ce instanţă din România ar valida angajamentele lui Diaconescu. În primul rând, prin ele, parlametarii PPDD devin un gen de sclavi, legaţi de galera PPDD, pe care nu pot să o părăsească decât cu penalizări grave. De asemenea, în Constituţia României se precizează clar că “orice mandat imperativ este nul”, un parlamentar având dreptul să-şi schimbe partidul din partea căruia a fost ales dacă doreşte acest lucru.

După mine, adevărata miză a scandalului făcut de fostul patron OTV este că a primit un mesaj de sus că PSD nu trebuie să se mai întărească în Parlament. Sigurul politician interesat de o asemenea evoluţie este desigur preşedintele nostru jucător, Traian Băsescu. După ce s-a fript cu jucători indisciplinaţi precum Blaga sau ratangiul Boc, după ce a dat-o bară cu mâna moartă de "jucători" de la FC Mişcarea Populară, Băsescu a scos la încălzire arma secretă, speranţa speranţelor, Dan OTV Diaconeeescuuuu! Despre relaţia publică dintre Băsescu şi Diaconescu se poate spune doar că în anumite momente a fost una extrem de apropiată, fostul post de televiziune al liderului PPDD fiind la un moment dat una din portavocile liderului de la Cotroceni. Din momentul în care Diaconescu a intrat în politică, asocierea publică dintre cei doi a dispărut brusc, chiar dacă gura târgului vorbeşte că la parlamentare, domnu`Dan s-a dus taman în colegiul lui Ponta la îndemnul cârmaciului de la Cotroceni.

Partidul de apartament al lui Dan Diaconescu a obţinut în alegerile din 2012 un scor destul de mare, exploatând nemulţumirea anumitor români faţă de întreaga clasă politică şi faţă de guvernarea Băsescu-Boc. Din punct de vedere al strategiei mai largi gândite de la Cotroceni, PPDD trebuia să reprezinte un instrument prin care PSD-ul să mai piardă câteva voturi. Cei care nu cred în această teorie trebuie doar să se uite la modul în care PP-DD-ul s-a bătut în campania electorală în primul rând cu USL-ul, nu cu PDL-ul.

Acum, Dan Diaconescu a primit ordin de reactivare, după mai multe luni în care a stat într-un oarecare con de umbră. În contextul în care partidul său, gândit ca un ghimpe în coasta PSD-ului, e pe cale să se evapore, DD a fost scos să facă ce ştie mai bine, adică scandal. Nu ştiu ce se va întâmpla cu el şi cu partidul său. Poate că spectacolul va fi unul la fel de amuzant, dar eu sper ca oamenii serioşi să-şi vadă de treabă pentru că circul lui Diaconescu nu mai are nici spectatori şi nici... telespectatori.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 oct, 2013
Gilea Bogdan
snob!
Tin sa te informez ca esti cel mai mare PSD-ist in viata...obiectul reportajului tau e ca o gaura de cur ...daca asta face scandal..Ponta cu Antoniescu ce au facut pana in ajunga majoritari...de bine de rau asta vb despre privatizarile abuzive,actiunile in detrimentul tarii si corturarii din politica.Stii istoria tiganilor?Au inceput cu ce se intampla acum in politica.esti la o miei reportaje subiective si fara pic de argument..una e sa faci bani de jos si sa te apuci de politica si alta e sa faci bani doar din politica si tradare de tare..sper sa-ti pierzi si cei 1500 salar(cu toate ca nu cred ca primesti atat)...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ