De câte bilete de tratament balnear vor beneficia pensionarii în 2016

| 27 ian, 21:20

Pensionarii vor beneficia în acest an de 59.641 de locuri în ceea ce privește tratamentul balnear, finanțate de la bugetul asigurărilor sociale de stat, suma ridicându-se la 84 milioane de lei, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri de Executiv.

Guvernul a aprobat o hotărâre privind acordarea prestațiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2016, prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice.

"Este un proiect foarte important pe care Casa Națională de Pensii îl gestionează de multă vreme. Vorbim despre asigurarea unui număr de 59.641 de locuri în tratamentul balnear finanțate din bugetul asigurărilor sociale de stat. Locurile vor fi repartizate în 19 serii, durata sejurului este de 16 zile", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, la Palatul Victoria.

El a adăugat că suma pusă la dispoziție pentru cele 19 serii este de 84 milioane de de lei.

"Este un proiect tradițional. Numărul de locuri — 59.641 — este identic cu cel de anul trecut. Până la o cotă de 15% din aceste locuri se pot acorda gratuit, în funcție de elementele specifice care îndreptățesc un solicitant pentru asemenea locuri să aibă acces la un tratament gratuit", a explicat Suciu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ