Nu te așteptai la asta! Cum influențează mișcarea în aer liber MEMORIA

| 09 apr, 2014

La o primă vedere în sala de sport puteți observa o mulțime de oameni care încearcă să arate ca idolii din filme cu pătrățele și de a avea un tonus muscular și un aspect fizic de invidiat, dar numeroase studii de cercetare au descoperit multe alte beneficii ale exercițiilor în aer liber care nu sunt neapărat vizibile din exterior.

Peste Ocean prinde un nou stil de viață, care are menirea și este conceput pentru a "distra" sănătatea fiecăruia. Mișcarea în aer liber este promovată tot mai intens, iar beneficiile asupra minții, trupului și sufletului sunt de excepție, notează cnn.com.

Stările de anxietate

Aţi observat vreodată că puteți începe un antrenament cu un sentiment de anxietate , și apoi să se încheie simţindu-te bine ? Potrivit unui nou studiu de la Universitatea Princeton , mișcarea în aer liber par a schimba chimia creierului de a provoca eliberarea de GABA , un neurotransmitator care ajuta la activitatea creierului care aduce liniște și reduce anxietatea. Studiul a constatat ca persoanele care aleargă în mod regulat au o reacție scăzută la situații stresante.

Beneficii pentru imunitate

Exercitiile regulate în aer liber pot reduce riscul de producerea a unor boli grave, inclusiv boli de inima , diabet si unele forme de cancer. Acestea pote reduce, de asemenea, sansele de a dezvolta si boli mai frecvente , cum ar fi gripe și răceli.

Stimularea imunității în 5 zile

Dacă aveți probleme de somn puteți  sări peste pastile și puteți face diverse exerciții pe pista de alergat. Potrivit unui studiu, persoanele care au făcut mișcare în mod regulat , timp de aproximativ 10 săptămâni, au dormit mai bine raportat la somnul anterior mișcării fizice.

Mișcarea scade efectele nefaste ale menstruației

Femeile au de multe ori o senzație de iritare și balonare înainte de perioadele lor , dar exercițiile fizice  par a minimiza aceste stări. Într-un studiu de aproape 2.000 de femei din Noua Zeelandă , cercetatorii au descoperit ca cei care au făcut antrenamente și s-au odihnit, au punctat în jurnalul lor că s-au simțit mult mai bine decât cele care au luat vitamine specifice sau au urmat alte sfaturi DIY (do it yourself).

Combaterea problemelor de memorie

Studiile au descoperit că mișcarea în aer liber poate reduce probleme severe de memorie la persoanele in varsta , si chiar reduce riscul de boli cum ar fi Alzheimer. O cercetare din Noua Zeelanda arata ca miscarea in aer liber imbunatateste functia executiva - procesele cerebrale generale , care includ planificare , memorie , rationament.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ