De ce este important să mâncăm pere? Nu te-ai fi aşteptat la acest răspuns

| 26 aug, 2014

Se apropie toamna cu paşi repezi, iar această perioadă este numai bună pentru a consuma pere. Dulci si cu o aroma puternica, perele sunt ferme precum merele si zemoase ca piersicile sau nectarinele. Aceste fructe sunt recunoscute pentru calităţile lor hrănitoare deosebite şi pentru stimularea sistemului imunitar.

Perele contin multi nutrienti benefici organismului cum sunt fibrele dietetice, anti-oxidantii, minerale si vitamine necesare unei sanatati optime. Consumul regulat de pere protejeaza impotriva cancerului de colon. Majoritatea fibrelor sunt polysaccharide nesolubile (NSP), ceea ce le transforma intr-un bun laxativ. De asemenea, fibrele protejeaza mucoasa colonului impotriva compusilor care declanseaza cancerul.

De asemenea, perele sunt sarace in calorii, avand 58 cal per 100g. Doar cateva felii pe zi si dieta va va aduce o reducere semnificativa a greutatii si a nivelului de colesterol negativ. Contine cantitati insemnate de vitamina C şi A, care ajuta corpul in lupta impotriva radicalilor liberi.

Fructul este si o buna sursa de minerale cum este curprul, fierul, potasiul, magneziul si manganul dar si de complexe de vitamina B, cum sunt acidul folic, riboflavin si pyridoxin (vitamina B6).

Tag-uri: beneficii pere, pere
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ