De ce este sănătos fructul AVOCADO

| 19 feb, 2014

Considerat a fi unul din cele mai bune fructe pentru sănătatea noastră, avocado e binevenit în salate, sos guacamole sau consumat crud, pur şi simplu. Deşi nu are un gust rafinat, fructul este bogat în vitamine, fier, magneziu şi potasiu. Suficiente motive întemeiate pentru a-l include în dieta ta.

Bun pentru inima ta

Bogat în vitamina B6 şi acid folic, avocado ajută la reglarea nivelurilor de homocisteină (aminoacid). Un nivel ridicat al homocisteinei este strans legat de riscul mare de a face boli cardiovasculare. De vreme ce conţine folaţi, fructul este cunoscut pentru efectul său de a reduce riscul de face atac de cord.

Pentru colesterol scăzut şi o vedere ageră

Fructul de avocado este recomandat şi persoanelor care au colesterolul mărit. El este bogat în beta-sitosterol care acţionează asupra colesterolului, ceea ce duce la un nivel mai mic al acestuia în sange. Sursă bogată de potasiu, avocado ajută şi la controlul nivelului presiunii arteriale. Fiind o excelentă sursă de luteină carotenoidă, fructul este un aliat de încredere şi cand vine vorba de degenerescenţa maculară, problemă oculară des întalnită la varstnici. Controlează diabetul şi hrăneşte pielea

Grăsimile bune, mononesaturate, prezente în fruct ajută la reglarea nivelului zahărului din sange. De asemenea, folosirea uleiului de avocado sau introducerea fructului în dietă poate ajuta la hrănirea pielii şi o face mai strălucitoare.

Datorită cantităţii mari de antioxidanţi, pielea ta îşi va recăpăta elasticitatea şi se va menţine tanără. Fructul este şi un bun tratament pentru iritaţiile şi roşeaţa care apar la nivelul pielii, scrie sanatate.bzi.ro.

 

Tag-uri: avocado
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ