De ce nu e bine să dai din cap la concertele rock

| 08 iul, 2014

Headbanging-ul, genul de dans care consta in miscari violente ale capului sincronizate cu muzica rock/ heavy metal, poate fi periculos pentru sanatate, provocand hematoame.

Un studiu realizat de cercetatorii germani prezintă cazul unui barbat in varsta de 50 de ani care a dezvoltat un hematom pe creier.

La patru saptamani dupa ce a participat la un concert de heavy metal, pacientul s-a plans de migrene violente, care s-au agravat.

Investigatiile au dus la descoperirea unui hematom subdural pe care l-au operat. Medicii spun ca aceste hematoame subdurale se formeaza de obicei in urma traumatismelor craniene si pot aparea la mai multe saptamani de la soc.

Nu este singurul caz de acest gen, desi este rar intalnit. Presa medicala a raportat trei cazuri similare atribuite headbanging-ului in ultimii ani, iar unul dintre pacienti a decedat in urma unui hematom subdural acut.

Specialistii germani atentioneaza ca simptomele acestui tip de traumatism sunt adesea neobservate din punct de vedere clinic si constau in dureri de cap moderate, care dispar spontan.

Headbanging-ul a mai fost asociat cu alte tipuri de afectiuni, precum traumatismele cervicale, disectia arterei carotide si fractura celei de-a doua vertebre cervicale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ