De ce nu se strică burgerii de la McDonald’s? Explicaţia ştiinţifică VIDEO

| 20 oct, 2014

În urmă cu câteva zile, pe Buzzfeed a fost publicat un clip care arată că burgerii de la McDonald’s par neschimbaţi după 30 de zile, în timp ce burgerii produşi de alte fast-food-uri mucegăiesc, aşa cum este normal să se întâmple.

Kenji Lopez-Alt, chef la un restaurant şi blogger la Serious Eats, a realizat un experiment ca să afle de ce unele produse fast-food par să reziste veşnic.

Secretul pare să fie deshidratarea burgerului. În prima săptămână a experimentului, burgerul şi-a pierdut un sfert din greutate, prin urmare s-a uscat. Fără umezeală, mucegaiul nu se poate dezvolta.

McDonald’s foloseşte burgeri subţiri, care se usucă foarte repede, înainte de a se strica. Dar, dacă un burger nu este lăsat la aer, ci ţinut într-o pungă de plastic, unde nu se poate usca, atunci va mucegăi într-o săptămână.

Astfel, diferenţa constă în grosimea sandvişului şi în cantitatea de apă pe care o conţin ingredientele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ