De ce oamenii slăbesc tot mai greu odată cu înaintarea în vârstă?

| 07 ian, 2014

Odată cu înaintarea în vârstă sunt necesare exerciţii suplimentare pentru a obţine aceleaşi rezultate ca înainte şi a pierde kilogramele în plus. Care este cauza?. Corpul conţine două tipuri de grăsimi: cele 'bune' (brune) şi cele 'rele' (albe). Grăsimea brună ajută corpul să 'fabrice' căldură, stimulând metabolismul, iar căldura arde grăsimea rea, notează marţi 7sur7.be.

Odată cu îmbătrânirea, grăsimea 'bună' ajunge să fie mai puţin activă şi apare cea 'rea' sub pielea de pe abdomen şi pe coapse, rezultat al unei alimentaţii prea bogate. Căldura produsă de grăsimea 'bună' nu o mai arde pe cea 'rea', acest lucru explicând de ce se pierde tot mai greu din greutate pe măsura îmbătrânirii. 

Cercetătorii japonezi caută o metodă prin care s-ar putea reactiva grăsimea brună care să poată arde în continuare grăsimea 'rea', ca în tinereţe. Deocamdată nu există nicio reţetă miraculoasă, ci se recomandă mişcare mai multă şi adoptarea unor regimuri adaptate propriilor nevoi şi obiective, încheie 7sur7.be.

Tag-uri: slabire, varsta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ