De ce păstrează Crin Antonescu suspansul pe tema viitorului ministru al Transporturilor?

| 22 aug, 2013

Ce ne-a comunicat, de fapt, Crin Antonescu? Ne-a spus ceea ce ştiam deja, adică rămâne cum am stabilit – duminică vom avea noua propunere a liberalilor la Transporturi.

După ce cazul Cioabă s-a răcit, atenţia presei se îndreptă în mod legitim către una dintre temele principale aflate în dezbatere pe scena politică: nominalizarea PNL pentru portofoliul Transporturilor. În acest context, Crin Antonescu şi-a făcut timp pentru o intervenţie publică pe acest subiect. Spunem succintă pentru că preşedintele liberal nu a dorit să piardă bronzul de după-amiază cu lămuriri şi explicaţii pe o temă de maximă importanţă.

Intervenţia preşedintelui PNL a fost într-atât de lămuritoare încât mai bine nu ar fi avut loc. Ce ne-a comunicat, de fapt, Crin Antonescu? Ne-a spus ceea ce ştiam deja, adică rămâne cum am stabilit – duminică vom avea noua propunere a liberalilor la Transporturi. Cu alte cuvinte, şeful Senatului nu a venit să ne spună că, având în vedere chestiunile arzătoare pentru ţară îşi va întrerupe concediul, ci a mai tras un perdaf tuturor acelora care sperau că, în tripla sa calitate de co-preşedinte al USL, preşedinte al PNL şi şef al Senatului, Crin Antonescu va acţiona responsabil şi va pune interesul guvernării mai presus de orele de relaxare într-un resort ultra all inclusive.

În lipsa lui Crin Antonescu, mass-media a început să speculeze cu privire la numele viitorului ministru al Transporturilor, semn că în sferele de putere al liberalilor se fac diferite calcule. Unul dintre scenariile care circulă în spaţiul public este cel referitor la transferul lui Radu Stroe de la Ministerul Administraţiilor şi Internelor la cel al Transporturilor, în timp ce Internele ar urma să fie preluate de Tudor Chiuariu, Cristian David sau George Scutaru. Alte variante vehiculate pentru Transporturi ar fi Norica Nicolai sau Teodor Atanasiu, propuneri care nu par a avea însă susţinerea conducerii PNL.

În tot acest context, Crin Antonescu nu a venit să precizeze numele înlocuitorului la Transporturi, ci s-a mărginit să afirme că niciuna dintre propunerile avansate în presă nu ar corespunde cu numele celui ce va fi nominalizat. Cu alte cuvinte, în loc să risipească incertitudinile privind viitorul ministru, Crin Antonescu mai mult le amplifică. În orice variantă însă, din moment ce Crin Antonescu nu s-a întors încă din concediu, negocierea preşedintelui de partid cu un posibil candidat din PNL la şefia Transporturilor este dificilă. Cu atât mai mult cu cât Crin Antonescu nu a dat niciun moment senzaţia că ar avea un plan de rezervă la Ovidiu Silaghi.

Nu este exclus ca preşedintele liberalilor să ne suprindă încă o dată. Având în vedere că Iohannis are probleme cu ANI, acesta ar fi o propunere interesantă din partea PNL şi o dovadă de consecvenţă după ce Relu Fenechiu şi Ovidiu Silaghi au îndeplinit cu brio acest "criteriu". Cert este că prelungirea incertitudinilor de la Ministerul Transporturilor nu este în avantajul nimănui, iar o eventuală propunere controversată din partea lui Crin Antonescu ar avea puternice efecte negative ce se vor răsfrânge asupra PNL în ansamblu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 aug, 2013
david
Stupid
Cel mai prost articol citit anul asta.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ