De ce va fi declarat aiurea Bolcaş neconform

| 15 dec, 2013

Cel mai probabil, dată fiind influenţa lobby-ului evreiesc, Lucian Bolcaş - în particular, un om absolut decent, citit şi manierat - nu va ajunge judecător al Curţii Constituţionale.

I se invocă nu lipsa de profesionalism, ci, în baza activităţii sale politice (trecute) la vârful PRM, de parcă ăsta ar fi un criteriu legal, antisemitismul, dar nu i se probează cu link-uri/înregistrări. Singurul episod scos de la naftalină e cel cu împotrivirea publică la dărâmarea bustului mareşalului Antonescu.

Dincolo de faptul că n-am auzit ca-n atribuţiile judecătorilor constituţională să fie inclusă iubirea de evrei, eu sunt (după criteriile lor religioase, nu şi după botez) evreu 100%. Îmi repugnă ideile extremiste ale politicianului Corneliu Vadim Tudor şi PRM, dar, la momentul respectiv, am scris (şi susţin şi acum) că dărâmarea statuilor e o tâmpenie. Pentru că e echivalentă dărâmării istoriei. Ştiu, la modul informativ, fără pasiuni sau pretenţii de istoric, şi bunele, şi relele lui Ion Antonescu. Dar el a existat şi a fost un personaj important al istoriei noastre. Aşa că, dacă-n statul român mult prea conform cineva a considerat că omul merită banii cheltuiţi şi efortul depus pentru a-i ridica o statuie, e o barbarie s-o dai jos ori să-i pui ceaunul în cap, cum au făcut nişte neghiobi prin Bucureşti.

Închei cu exemplul turcilor. Care, în ciuda faptului că şi-au gâtuit/împuşcat în istorie nişte premieri, i-au îngropat pe toţi, chiar şi pe cei declaraţi neconformi, laolaltă. Într-un cimitir unde odihneşte şi părintele naţiunii, Mustafa Kemal Ataturk. Al cărui trecut de miliţian nu l-a împiedicat deloc să pună bazele Turciei laice moderne...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 dec, 2013
DOR DE CEAUSESCU
TAMPENIE MADE IN ROMANIA
Victore, las-o balta cu handicapatul asta de Bolcas. Mai ai sa il pui pe Vadim la Sanatate si circul este gata....aveam senzatia ca ai ceva carte...se pare ca m-am inselat...ai 52 de carti....fara jokeri. Bolcas nu este nici macar un subiect...este doar un punct si o virgula....si apoi un jet de apa
15 dec, 2013
Ruxandra
Total de acord
Mai pot da si alte exemple: deviza casei regale a Angliei este "Dieu et mon droit", sintagma care apare pe blazon si care este in limba... franceza. Numeroasele si incrancenatele razboaie de secole dintre Anglia si Franta, precum si faptul ca limba franceza a fost impusa cu forta in Anglia ca urmare a cuceririi normande nu au reusit sa-i determine pe englezi sa-si schimbe blazonul, vechi de pe vremea lui Richard Inima de Leu. Una dintre cele mai mari si elitiste artere din Paris se numeste Boulevard Haussmann, desi domnul baron Georges-Eugene Haussmann nu a facut decat sa darame vreo treime din Paris (in jur de zece mii de cladiri, intre care peste doua sute de biserici, toate parte a zonei istorice medievale a Parisului), ca demers in planul de re-urbanizare comandat de Napoleon al III-lea. Desi toata lumea l-a injurat si Parisul pe care-l admiram azi nu mai are nicio legatura cu ce era inainte de acest domn, bulevardul ii poarta, inca numele; nu s-a repezit nimeni sa dea tablita jos imediat dupa ce musiu a fost silit sa demisioneze... Sunt multe exemple si toate demonstreaza ca marile popoare (popoarele care dau astazi dovada de progres si civilizatie) si-au respectat istoria, indiferent cum a fost ea. Nu stiu ce parere au sociologii (cu toate ca Blaga, Mircea Vulcanescu si Constantin Radulescu Motru - printre altii - fac toti referire la aceasta... volatilitate a memoriei romanesti), dar eu sunt convinsa ca felul in care nu ne asumam istoria are foarte mult de-a face cu lipsa noastra de viziune pe termen lung si cu priceperea noastra in a pierde timp si energie distrugand trecutul, in loc de a ne construi viitorul. Pacat.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ