UPDATE: Bank of Cyprus a transferat către Marfin depozite de 77 milioane de euro

| 26 apr, 2013

Bank of Cyprus a transferat către Marfin Bank România active brute în valoare de 82 milioane de euro şi depozite de 77 milioane de euro. Deponenţii Bank of Cyprus vor avea acces la conturi abia începând de luni, întrucât angajaţii Marfin Bank trebuie să preia fiecare dosar pentru a putea verifica specimenele de semnături ale clienţilor.

Marfin Bank a preluat active în valoare brută de 82 milioane euro, depozite în valoare de 77 milioane euro, precum şi angajaţii aferenţi tranzacţiei', se arată în comunicatul Marfin Bank România. Banca precizează că transferul a fost monitorizat şi agreat de către Banca Naţională a României. Marfin Bank România a anunţat că îşi va consolida baza de capital cu 20 de milioane euro.

Consiliul Concurenţei a anunţat, vineri, că a emis o decizie de derogare de la prevederile Legii Concurenţei prin care Marfin Bank România SA poate prelua controlul asupra Bank of Cyprus Public Company Limited Nicosia Sucursala România (BoC) înainte de obţinerea autorizării din partea autorităţii de concurenţă.

De asemenea, oficialul BNR, Nicolae Cinteză, a explicat că Marfin Bank România va putea onora orice solicitări de rambursare, după preluarea depozitelor de la sucursala Bank of Cyprus, iar nivelul înalt al solvabilităţii băncii va permite BNR să-i asigure lichiditatea necesară.

Cinteză a arătat că pentru deponenţii care doresc să-şi menţină depunerile până la scadenţă se vor păstra termenii de dobândă negociaţi la constituire, iar depozitele vor fi remunerate şi pentru perioada în care Bank of Cyprus a fost închisă.

Depozitele sucursalei româneşti a Bank of Cyprus au fost transferate la Marfin Bank, filiala din România a Cyprus Popular Bank (Laiki Bank), instituţie de credit ce a intrat în lichidare a urmare a deciziilor luate de guvernul de la Nicosia.

Spre deosebire de Bank of Cyprus, care este sucursală, Marfin Bank este reglementată şi controlată de Banca Naţională a României, şi depozitele sunt garantate în limita a 100.000 de euro de către Fondul de Garantare din România.

Dacă în Cipru depozitele garantate de la Laiki au fost transferate împreună cu activele cele mai bune la Bank of Cyprus, în România soluţia aleasă este aceea de a face un transfer dinspre sucursala Bank of Cyprus spre subsidiara Marfin Bank. Astfel, clienţii intră sub jurisdicţia României.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ