De unde scoate Guvernul banii pentru majorările de salarii din sectorul bugetar

| 06 apr, 17:45

Guvernul Cioloş vrea să finanţeze majorările de salarii din sectorul bugetar cu resurse financiare venite de la companiile de stat. Condiţia este ca acestea să fie să fie pe profit.

Majorarea salarială pentru bugetari va fi asigurată în mare parte din dividendele calculate de Guvern că vor fi încasate la buget de la companiile de stat.

Executivul luând în calcul în acest sens creșterea cotei obligatorii a banilor pe care societățile de stat trebuie să îi cedeze acționarilor, de la nivelul actual de 50% la 75% din profit.

Salariile bugetarilor sunt programate să crească începând cu 1 august, cu plată din septembrie, cu creșteri mai mari, cu până la 20%, doar pentru angajații mai prost plătiți în prezent, precum cei din asistența socială, care totalizează însă aproximativ jumătate din bugetari, în cazul altora majorarea fiind de doar 1%.

Impactul financiar a fost calculat la 500 milioane de lei pentru acest an și la 2,3 miliarde lei brut (1,5 miliarde lei net) pentru anul viitor, scrie Profit.ro.

Guvernul a aprobat astăzi, în şedinţă, ordonanță de urgență care "echilibrează" salariile bugetarilor. Astfel, fondul de salarii la stat creşte în medie, cu 5%, urmând ca aproximativ jumătate dintre bugetari să beneficieze de majorările salariale care ar urma să se aplice de la 1 august. Pentru unele categorii de bugetari, majorarile ar putea fi mai consistente. De exemplu, in cazul asistentilor sociali s-ar putea ajunge la cresteri de pana la 20%.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ