Decizia instanţei în cazul șantajului din presă: Fostul director OTV, plasat în arest la domiciliu

| 18 oct, 10:11

Magistrații Judecătoriei Buzău au decis, sâmbătă seara, arest la domiciliu pentru doi jurnaliști de la publicația "Atac de Buzău", iar pentru cel de-al treilea control judiciar. Printre cei plasaţi în arest la domiciliu se numără şi fostul director OTV, Doru Iuga.

"Împotriva jurnaliștilor Florin Paraschivescu și Doru Iuga a fost luată măsura arestului la domiciliu și cea de control judiciar pentru Oana Galanton. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore", a declarat Leontin Drăgulescu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Buzău, pentru Agerpres.

Cei trei fuseseră reținuți vineri seara, după ce femeia a fost prinsă în flagrant în timp ce primea suma de 500 de lei de la un primar.

Potrivit IGPR, cei trei sunt bănuiți că, începând cu toamna anului trecut, ar fi șantajat mai multe persoane cărora le-ar fi solicitat remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum și obținerea de foloase personale.

"La data de 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul I.P.J. Buzău și I.P.J. Argeș au efectuat cinci percheziții domiciliare în municipiile Buzău, București și Pitești, la locuințele a trei persoane, doi bărbați și o femeie, bănuite de comiterea infracțiunii de șantaj. Din locuințele percheziționate au fost ridicate terminale de telefonie mobilă cu cartele SIM, laptop-uri, unități centrale și înscrisuri cu valoare probantă în cauză", a precizat IGPR, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Conform sursei citate, cei trei sunt bănuiți că, începând din vara anului 2014, ar fi amenințat un bărbat șantajat cu publicarea unor informații defăimătoare, dacă acesta nu acceptă remiterea a 1.000 lei/lunar, sub forma plății unui contract.

De asemenea, în cursul lunii septembrie 2014, tot prin amenințarea cu publicarea unor informații defăimătoare, i-ar fi solicitat unei alte persoane remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum și obținerea de foloase personale.

Din 2014 până în prezent, cei trei sunt bănuiți că ar fi șantajat alte șase persoane din județul Buzău, prin aceeași metodă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ