Decizia şoc în cazul Sorinei, autorităţile i-au blocat paşaportul

| 19 iul, 11:07

Sorina, fetiţa din judeţul Mehedinţi adoptată de o familie de români stabilită în Statele Unite, nu poate încă părăsi ţara, pentru că autorităţile tergiversează eliberarea paşaportului. Aceasta cu toate că magistraţii Judecătoriei Slatina au respins, joi, solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina.

"Nu am primit paşaportul, se află la Secţia Specială, acolo unde a fost trimis şi am văzut din presă că va fi înaintat către serviciul nostru, care este organul emitent, în vederea eliberării. Trebuie precizat că orice cerere pentru eliberarea paşaportului se poate depune la orice serviciu din ţară, indiferent de locul de domiciliu. Paşaportul face dovada cetăţeniei, este un document cu care te poţi deplasa oriunde în lume şi puţini ştiu că este proprietatea statui român, chiar dacă o persoană plăteşte taxa de eliberare: cetăţeanul român beneficiază doar de dreptul de a-l folosi", a declarat joi, şeful Serviciului pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dolj, Codrian Prichici, citat de Agerpres.

Magistraţii Judecătoriei Slatina au respins, joi, solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina.

Pe de altă parte, aceeaşi instanţă a respins şi cererea soţilor Săcărin privind obligarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie de a restitui exemplarul original al paşaportului Sorinei. Soluţia pronunţată joi de Judecătoria Slatina este executorie, însă poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la comunicare.

Tag-uri: Săcărin, sorina
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ