Decizie de ultimă oră în fotbal: Președintele FIFA şi președintele UEFA, suspendaţi pentru 90 de zile

| 08 oct, 13:49

Joseph Blatter, președintele FIFA, și Michel Platini, președintele UEFA, au fost suspendați provizoriu timp de 90 de zile, a anunțat comisia de etică a forului fotbalistic mondial, citată de AFP.

Comisia a decis o suspendare de 90 de zile şi pentru secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, care a fost deja suspendat de Federaţie.

Comisia pentru etică a hotărât şi o interdicţie pentru şase ani şi o amendă de 103.000 euro pentru fostul vicepreşedinte FIFA Chung Mong-joon.

"Motivele acestor decizii sunt investigaţiile realizate de camera de investigaţie a comisiei de etică", precizează un comunicat al acestei comisii, citat de presa internationala.

În cazul lui Blatter, Platini şi Valcke ar putea fi dictată ulterior o suspendare suplimentară de cel mult 45 de zile.

"În perioadele menţionate, personalităţile citate vor fi suspendate din orice activitate legată de fotbal, atât pe plan naţional, cât şi internaţional", potrivit comunicatului.

Nu este clar încă cine sunt cei care îi vor înlocui temporar pe Sepp Blatter şi Michel Platini la conducerea instanţelor respective.

Deşi şi-a prezentat demisia în luna iunie, Sepp Blatter trebuia să rămână la conducerea forului, până la congresul din luna ianuarie 2016, când trebuie ales un nou preşedinte FIFA.

Oficialul este suspectat că a făcut o plată ilegală de două milioane de dolari în favoarea lui Michel Platini, preşedintele UEFA, dar şi de management defectuos şi delapidare într-un uriaş scandal de corupţie care a zguduit FIFA anul acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ