Decizie de ultimă oră legată de ROBOR, efectele nu pot fi evaluate

| 16 apr, 17:37

Noul indice ROBOR s-ar putea aplica şi creditelor în curs, nu doar celor noi. Amendamentul a fost formulat de senatorul ALDE Daniel Zamfir şi a primit, marţi, votul Comisiei Economice, deşi băncile s-au opus vehement, potrivit Digi 24.

Propunerea va ajunge pentru vot în plenul Senatului.

Iniţiatorul acestei modificări a afirmat, marţi, că dacă noul ROBOR n-ar fi luat în clacul la toate creditele, s-ar produce o „discriminare”. „Este nefiresc să se aplice doi indici, unul calculat corect, și unul calculat incorect”, a spus el.

Zamfir a calificat drept "o perdea de fum" afirmaţiile bancherilor că modificarea ROBOR nu va duce la reducerea ratelor.

În forma inţială, noul ROBOR,  calcat ca medie a tranzacţiilor efective de pe piaţa interbancară din ultimul trimestru din 2018, urma să se aplice automat creditelor noi. În cazul creditelor aflate în derulare, exista posibilitatea refinanţării, iar dobanda va fi recalculată în baza unui act adiţional, începând cu data de 2 mai.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ