Decizie de ultimă oră privind lucrările de reparaţii la catedrala Notre-Dame

| 26 iul, 17:56

Lucrările de reparaţii la catedrala Notre-Dame din Paris, afectată de un incendiu de proporţii în luna aprilie, ar trebui suspendate din cauza riscului pentru muncitori de contaminare cu plumb, informează Agerpres, care citează DPA.

Acoperişul şi fleşa catedralei Notre-Dame, care au fost distruse în incendiul din 15 aprilie, conţineau cantităţi importante de plumb.

Prefectul Michel Cadot a solicitat direcţiei regionale pentru afaceri culturale să suspende lucrările pe şantier până la implementarea unor măsuri de protecţie adecvate şi instruirea corespunzătoare a personalului, a precizat prefectura.

Cadot, citat de agenţia AFP, a declarat că suspendarea va dura ''mai multe zile''.

Site-ul de investigaţii francez Mediapart a relatat la începutul lunii că, după incendiu, în solul din preajma catedralei au fost identificate niveluri de plumb de 400 până la 700 de ori mai mari în comparaţie cu limita legală.

Tag-uri: notre-dame
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ