Decizie fără precedent. Dragnea dă în judecată Curtea Supremă

| 08 oct, 16:39

Decizie fără precedent. Șeful PSD, Liviu Dragnea, dă în judecată Curtea Supremă pentru modul în care sunt formate completele de cinci judecători.

Controversele privind formarea completelor de 5 judecători de la instanţa supremă au început după ce a intrat în vigoare legea 304, de modificare a legii de organizare judiciară. Aceasta prevede că vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi preşedintele Secţiei Penale nu mai conduc completele de 5 judecători, ci toţi magistraţii din complet sunt traşi la sorţi.

Colegiul de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, în şedinţa din 4 septembrie 2018, să nu aplice noile prevederi ale Legii 304/2004, în privinţa reconfigurării completelor de 5 judecători.

Decizia Colegiului de Conducere a ÎCCJ a fost luată cu o opinie separată, un judecător fiind de părere că noile norme sunt de imediată aplicare. Discuția a pornit de la reconfigurarea completelor de cinci judecători la „începutul fiecărui an”. Aceasta însemnă 1 ianuarie 2019 sau refacerea completelor la 1 septembrie? Dar ceea ce ar fi însemnat ca aceste complete să funcționeze doar 3 luni, nu un an așa cum prevede legea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ