Decizie istorică: Torționarul Vișinescu ar putea fi pus în LIBERTATE

| 12 oct, 10:07

Curtea de Apel Bucureşti discută joi cererea de întrerupere a executării pedepsei din motive medicale formulată de torţionarul Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, la termenul din 22 septembrie, discutarea solicitării lui Vişinescu, pentru că expertiza medicală care urma să  stabilească dacă acesta poate fi tratat în reţeaua medicală a sistemului penitenciar nu sosise încă de la Institutul de Medicină Legală Mina Minovic.

Pe 10 februarie, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat Alexandru Vișinescu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 20 de ani de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deținuților politici.

Tot atunci, instanța a dispus degradarea militară a lui Alexandru Vișinescu, acesta având de plătit, în solidar cu Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul de Interne și ANP, despăgubiri de 300.000 euro către trei părți civile, urmași ai deținuților închiși la Râmnicu Sărat: Nicoleta Eremia — 50.000 euro, Elena Iacob — 100.000 euro și Anca Cernea — 150.000 euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ