Decizie judecătorească favorabilă pentru Horia Uioreanu. Arestul preventiv va fi înlocuit cu cel la domiciliu

| 10 noi, 2014

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ), Horea Uioreanu, a obţinut luni o decizie judecătorească prin care ar urma să fie eliberat din arest şi arestat la domiciliu.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, judecătorul Simona Trestian, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că decizia poate fi atacată.

'S-a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Se verifică din 30 în 30 de zile, dacă această încheiere rămâne valabilă, adică dacă nu se schimbă ceva în contestaţie. Toţi trei sunt în aceeaşi situaţie. Decizia poate fi atacată de parchet sau de inculpaţi, dacă sunt nemulţumiţi', a menţionat Simona Trestian.

La finalul lunii mai, Horea Uioreanu a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), alături de doi oameni de afaceri clujeni, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, fiind acuzat de luare de mită. Uioreanu a fost acuzat de luare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator şi complicitate la spălare de bani. Dosarul de corupţie se referă la o investiţie numită APRON4 care este o platformă pe care firma lui Ioan Bene a construit-o la Aeroportul Internaţional 'Avram Iancu'. Uioreanu a cerut de nenumărate ori judecarea sa în stare de libertate, dar judecătorii au respins până în prezent toate cererile formulate de avocaţi. Uioreanu se află în stare de arest la Penitenciarul Gherla de patru luni.

Pe 6 octombrie, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a emis ordinul prin care constată încetarea de drept a mandatului preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, care a demisionat după ce a fost arestat şi trimis în judecată pentru fapte de corupţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 noi, 2014
eva
munca la domiciliu
S-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ