Decizie surprinzătoare a instanţei: Mihail Vlasov, achitat în primă instanță în dosarul în care este acuzat de dare de mită

| 04 apr, 19:53

Fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost achitat în primă instanță în dosarul în care este acuzat pentru dare de mită. Decizia nu este definitivă.

Achitarea a fost pronunțată de judecătoarea Adriana Băjan, sancționată disciplinar de  Consiliul Superior al Magistraturii în octombrie 2015.

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti susţin că nu există probe potrivit cărora Mihail Vlasov ar fi săvârşit infracţiunea de dare de mită. Procurorii DNA pot face apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Procurorii spun că Vlasov ar fi intervenit în Parlament astfel încât Registrul Comerţului să treacă în subordinea instituţiei pe care o conducea, dar judecatorii considera ca nu sunt dovezi in acest sens

Avocat în Baroul Iaşi şi fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Vlasov a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2015 în dosarul "Mită contra lege". Vlasov este acuzat că i-a cerut fostului deputat Mircea Grosaru să îi susţină interesele prin promovarea unui proiect de lege  în Parlament.  Mai exact legea care prevedea trecerea Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei în subordinea Camerei de Comerţ a României.

De asemenea, Vlasov ar fi încercat să influenţeze mai mulţi parlamentari  precum Florin Iordache, Alina Gorghiu şi Aurel Vainer, în vederea semnării şi susţinerii proiectului de lege.

Procurorii susţin că scopul determinant al acestui demers legislativ îl reprezenta controlarea veniturilor obţinute din activitatea desfăşurată de Registrul Comerţului. În schimbul susţinerii proiectului de lege, Vlasov i-a promis deputatului Mircea Grosaru că îl va numi în funcţia de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ.

În prezent, Vlasov se află după gratii. Fostul şef al Camerei de Comerţ este condamnat definitiv într-un alt dosar la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ