Decizie UEFA: Steaua poate juca în Champions League

| 25 iun, 2013

Steaua Bucureşti a primit un an cu suspendare şi va putea juca în Champions League, după ce UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva clubului de fotbal, ca urmare a deciziei judecătorilor de a-l condamna la închisoare pe finanţatorul Stelei, Gigi Becali, acuzat pentru mită şi fals în acte.

UEFA a amanat pentru astăzi decizia in cazul echipelor Steaua Bucuresti, Fenerbahce si Besiktas. Comisia de disciplină a hotărât deja soarta celor trei echipe, iar acum lucrează la redactarea verdictelor, anunţă un oficial UEFA.

"Forul european doreste sa publice in acelasi timp deciziile luate in cazul Stelei si al turcilor de la Fenerbahce si Besiktas. Comisia de Disciplina a hotarit deja soarta celor trei echipe, iar acum lucreaza la redactarea verdictelor. Anuntul oficial va fi comunicat mai intii cluburilor, dupa care va fi facut public in aceasta seara sau miine dimineata", a declarat un oficial UEFA , potrivit GSP.ro.

Un nou motiv de ingrijorare pentru gruparea ros-albastra o poate reprezenta si faptul ca doar emblema ei nu se mai regaseste pe site-ul UEFA pe pagina echipelor care participa in tururile preliminare. Lipsei emblemei nu este explicata in mod oficial si se poate dovedi o simpla eroare.

UEFA a deschis o procedura disciplinara impotriva clubului Steaua dupa decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul "Valiza", care l-a condamnat pe finantatorul Gigi Becali la trei ani de inchisoare pentru dare de mita si fals in acte. 

Forul european a precizat, la 10 iunie, ca acest caz este analizat in 21 iunie si ca un verdict va fi dat in saptamana care incepe la 24 iunie.

Daca si instanta de la Nyon va ajunge la concluzia ca tentativa de premiere facuta de Becali in 2008 reprezinta un act de coruptie, Steaua risca sa fie exclusa din editia viitoare a principalei competitii europene de cluburi, Liga Campionilor, unde ar trebui sa participe in calitate de campioana a Romaniei.

Steaua se va duela cu Vardar Skopje in turul doi preliminar al Champions League. Tragerea la sorti a avut loc luni. Vardar este campioana Macedoniei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ