Declarație zguduitoare a lui Mugur Isărescu: Tinerii ar putea fi nevoiți să învețe să stea cu chirie

| 10 mai, 14:42

Mugur Isărescu pune din nou la zid legea dării în plată. Guvernatorul BNR spune că legea îşi arată deja efectele, iar tinerii ar putea ajunge să constate că vor fi nevoiţi să stea cu chirie din cauza avansurilor mari pe care le cer băncile pentru achiziţia unei locuinţe.

"Câțiva factori vor duce în mod clar la încetinerea creditării. Se observă deja, pe cale de consecință, la o creștere economică ceva mai scazută pentru viitor", a spus Mugur Isărescu, potrivit B1TV.

"Citim, ca și dumneavoastră, reacția potențialilor beneficiari. Și ne menținem, ca să nu mai fie alte interpretări, și cu speranta că n-o să mă mai întrebați pe tema asta.

Ne menținem ideea de incertitudine. Deci am citit și eu, ca și dumneavoastră, despre opinia unui tânăr sau mai puțin tânăr care în esență a apărut pe prima pagină a unui cotidian care spunea în esență așa, după ce adresează înjurăturile de rigoare băncilor pentru că au îndrăznit să dea credite și i-au dat credite pentru casă, spunea așa: Am constatat că se poate trăi foarte bine cu chirie. În Germania, numai 50% din populație are casă. În Romania, 90%”, a mai spus Isărescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ