DECLARAŢIA DE AVERE a primarului Capitalei: Sorin Oprescu are o vilă, un apartament şi obiecte de lux de 91.000 de euro

| 06 sep, 10:02

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, deţine, potrivit declaraţiei sale de avere, două terenuri intravilane, în Ciolpani şi în Predeal, o vilă şi un apartament, precum şi obiecte de artă, de cult şi bijuterii în valoare de 91.000 de euro, iar în conturi are aproximativ 156.000 de lei şi 33.000 de euro.

Sorin Oprescu are un teren intravilan în Ciolpani, judeţul Ilfov, în suprafaţă totală de 1.000 de metri pătraţi, şi un teren intravilan în Predeal, în suprafaţă de 500 de metri pătraţi. În Ciolpani, primarul Capitalei deţine şi o casă de locuit, de 480 de metri pătraţi. Oprescu mai are şi un apartament de 172 de metri pătraţi în Bucureşti.

Potrivit declaraţiei sale de avere, primarul Capitalei deţine obiecte de artă de 57.000 de euro, obiecte de cult de 9.000 de euro, şi bijuterii, ceasuri şi aparate electronice de 25.000 euro.

În conturi, Oprescu are 156.671 de lei şi 32.800 de dolari. În declaraţia sa de avere, primarul menţionează şi două contracte de concesiune, unul în valoare de 8.000 de lei, iar altul în valoare de 597.400 lei şi 20.500 euro.

Potrivit declaraţiei, primarul nu deţine autoturisme sau alte bunuri mobile, nu are plasamente, investiţii sau împrumuturi şi nici datorii.

Citeşte şi: SORIN OPRESCU, REŢINUT PENTRU LUARE DE MITĂ

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de DNA, sâmbătă noapte, după ce ar fi primit mită 25.000 de euro, de la şeful unei instituţii din primărie. Banii ar fi provenit de la patru denunţători de la care şeful acelei instituţii publice şi o persoană de încredere a primarului ar fi pretins în total 60.000 euro.

Primarul Capitalei va fi dus, duminică, la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Sorin Oprescu, născut în 1951, este primar al Capitalei din iunie 2008. El a absolvit Facultatea de Medicină Generală Bucureşti, fiind medic specialist chirurg. Membru al PDSR şi apoi al PSD, el a fost, din iulie 2006, preşedintele PSD Bucureşti, funcţie din care a demisionat după câteva luni, după ce a pierdut în faţa lui Mircea Geoană competiţia pentru funcţia de preşedinte al partidului.

În aprilie 2008 a demisionat din PSD pentru a candida ca independent pentru funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, iar din iunie 2008 este primar general al Capitalei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 sep, 11:09
delgado
Ajuta-ti familia facand parte dintr-un proiect romanesc lansat de curand, cu mari perspective.
NU este necesara niciun fel de experienta!
Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
Oferim sanse reale de avansare in cariera!
Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
Programul de lucru este flexibil.
Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
Sunt suficiente studiile medii.
Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
Solicitati acum mai multe detalii adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ