Declaraţia FĂRĂ PRECEDENT a lui Traian Băsescu: ”Devenim o naţiune de oameni bolnavi”

| 25 noi, 09:26

Traian Băsescu declară că în România mor anual circa 60.000 de oameni care nu ar trebui să moară într-un sistem de sănătate robust. "Devenim o naţiune de oameni bolnavi, care riscă să moară când se duc să facă o operaţie de amigdalită", spune fostul şef al statului.

Prezent la Ploieşti la lansarea candidaţilor PMP Prahova, Băsescu a spus că“oameni care ar trebui în mod normal să trăiască mor în spitalele din România”.

Fostul preşedinte a afirmat că face această afirmaţie în baza unui raport al unei comisii prezidenţiale.

“Uitându-vă în raportul unei comisii prezidenţiale, conduse de profesorul Vlădescu, cel mai mare specialist al nostru în medicină administrativă, cu o echipă de profesori străluciţi au pus diagnosticul sistemului de sănătate. Vedeţi acolo că scriu profesori universitari, mari doctori care practică în România şi în străinătate, că în România mor anual circa 60.000 de oameni care nu ar trebui să moară într-un sistem de sănătate robust”, a declarat Traian Băsescu.

Acesta a adăugat că aceşti oameni mor din cauza “ori a proastei dotări, ori a infecţiilor nozocomiale”.

Potrivit lui Traian Băsescu, raportul pe care l-a citat este din anul 2008.

“Acum se fac cei din Ministerul Sănătăţii şi ziariştii că acum au descoperit infecţiile nozocomiale. În acel raport scrie din 2008 că astea ucid în spitale foarte mulţi oameni. România pierde anual, pe evaluarea acestor specialişti, 60.000 de oameni. Oameni care ar trebui în mod normal să trăiască mor în spitalele din România. Este populaţia unui oraş ca Giurgiu sau ca Slobozia”, a declarat fostul preşedinte.

În opinia lui Băsescu, sistemul de sănătate trebuie reformat: "Fără reforma sănătăţii, ca şi reformarea în educaţie, naţiunea nu poate progresa. Devenim o naţiune de oameni bolnavi şi de oameni în risc de a muri şi când se duc să facă o operaţie de amigdalită”.

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 ian, 18:45
OffedRabe
why give race horses lasix
is furosemide lasix As shown in Fig 3, neither exercise nor ND

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ