Decontarea transportului profesorilor, aprobată de Camera Deputaţilor

| 30 sep, 15:20

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, o propunere legislativă a PNL care prevede decontarea transportului profesorilor din finanţarea de bază, potrivit Agerpres.

Iniţiativa, adoptată cu 274 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi două abţineri, prevede ca decontul să se facă atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru personalul auxiliar din învăţământul preuniversitar.

Potrivit expunerii de motive, în momentul de faţă, decontarea navetei cadrelor didactice trebuie asigurată din finanţarea complementară, adică de la bugetul autorităţilor publice locale. Din această cauză, în ultimii, profesorii navetişti din comunităţile sărace nu au putut beneficia de asigurarea decontării transportului de la domiciliu la şcoală. În această situaţie se află peste 65.000 de profesori. 

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată. 

Proiectul de lege a fost iniţiat de liberalii Raluca Turcan, Gheorghe Ialomiţianu şi Sanda - Maria Ardeleanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ