Vlad Voiculescu a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Sănătăţii

| 20 mai, 11:46

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de numire a lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii.Vlad Voiculescu este noul ministru al Sănătăţii. El a depus, vineri, jurământul de învestitutră la Palatul Cotroceni. Ceremonia a început la ora 14:00. Aveţi şansa să vă implicaţi din poziţia de ministru şi să corectaţi problemle sistemice din sănătate, i-a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

Vă felicit pentru preluarea cu mult curaj a acestui mandat. Sunteţi cunoscut că v-aţi implicat la un moment când mulţi îşi pierduseră speranţele. Aţi reuşit să rezolvaţi atunci problema citostaticelor. Aţi readus multora speranţa. Aveţi şansa să vă implicaţi din poziţia de ministru şi să corectaţi problemle sistemice din sănătate. Este cumva paradoxal că acest guvern, care a preluat acest mandat limitat, trebuie să se confrunte cu probleme care sunt în majoritate vechi, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Ceremonia de depunere a jurământului a început la ora 14:00, la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri dimineaţă, decretul pentru numirea lui Vlad Vasile Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii.

Iniţiatorul aşa-numitei "reţele a citostaticelor", Vlad Voiculescu, a fost propunerea premierului Dacian Cioloş pentru postul de ministru al Sănătăţii.

Vlad Voiculescu a fondat, în 2008, un grup care a ajuns până la câteva sute de voluntari - români din toată Europa - care aduceau gratuit, în ţară, citostatice. Medicamentele erau vitale pentru bolnavii de cancer, care nu găseau tratament în România.

Vlad Voiculescu a locuit 14 ani la Viena, unde a studiat şi a lucrat în domeniul financiar. De un an s-a întors în ţară şi este, în prezent, director de cabinet al ministrului Finanţelor.

În 9 mai, Patriciu Achimaș-Cadariu și-a prezentat demisia din funcția de ministru al Sănătății.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ