Definiţia familiei ca fiind căsătoria între un bărbat şi o femeie, respinsă de Comisia de revizuire

| 11 iun, 2013

Comisia de revizuire a Constituţiei a respins marţi amendamentul la Legea fundamentală referitor la definiţia familiei ca fiind căsătoria între un bărbat şi o femeie.

Amendamentul, adoptat iniţial de Comisie, prevedea că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Textul actual al Constituţiei prevede la articolul 48 alineatul (1) că 'familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor'.

Împotriva amendamentului s-au pronunţat 12 membri ai comisiei, şase au fost pentru iar un parlamentar s-a abţinut de la vot.

La dezbaterile de marţi din Comisia pentru revizuirea Constituţiei deputatul PSD Florin Iordache a pledat pentru revenirea asupra votului la acest amendament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ