Demisii şi concedieri la nivelul RATB, după ce un tramvai a luat foc pe traseu. Firea: "Sunt profund nemulţumită"

| 23 aug, 14:52

Preşedintele Consiliului de Administraţie al RATB a demisionat în această dimineaţă, după ce un tramvai, care circula pe linia 25, pe Bd. Timisoara, a luat foc pe traseu, în Capitală. Totodată, la nivelul RATB s-a constituit o comisie tehnică operativă care să analizeze cauzele producerii acestui incident.

În plus, primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că a decis, în acest context, demiterea conducerii Direcţiei de Achiziţii din cadrul PMB, declarându-se "profund nemulţumită de modul în care se desfăşoară activitatea acesteia şi, în special, de modul în care a gestionat licitaţia pentru achiziţia de autobuze".

„Am  solicitat conducerii RATB să identifice de urgenţă cauzele care au dus la producerea acestui incident şi să ia măsurile tehnice care se impun pentru a preîntâmpina astfel de situaţii care pot pune în pericol călătorii. Cu toate acestea, indiferent de concluziile pe care le vom trage, un lucru este sigur: trebuie să înnoim de urgenţă parcul auto RATB, un parc învechit în care nu s-au mai făcut învestiţii majore de foarte mulţi ani. De aceea, reiterez faptul că procedura de achiziţie lansată de Municipalitate pentru achiziţionarea a 400 de autobuze noi, dotate la standarde europene, reprezintă o prioritate zero pentru actuala administratie", susţine Firea, în cadrul unui comunicat de presă.

 

În acest context, primarul general precizează că a decis demiterea conducerii Direcţiei de Achiziţii din cadrul PMB întrucât este "profund nemulţumită de modul în care se desfăşoară activitatea acesteia şi, în special, de modul în care a gestionat licitaţia pentru achiziţia de autobuze".

"Am analizat şi modul în care conducerea RATB şi consiliul de administraţiei al Regiei au asigurat suportul tehnic pentru această licitaţie. În concluzie, în această dimineaţă, am acceptat demisia preşedintelui Consiliului de Administraţie al RATB", a mai precizat Firea.

Toate acestea în contextul în care, în această dimineaţă, un tramvai al liniei 25 a luat foc pe bulevardul Timişoara din Capitală, în apropierea unui mall, între Vasile Milea şi Răzoare, potrivit Mediafax.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, arderea s-a produs la partea de contactori, sub garnitura de tramvai, iar în momentul sosirii echipajelor de pompieri, nu erau călători surprinşi în tramvai.

Patru persoane, care au sărit din tramvaiul care a luat foc, au acuzat dureri la membrele inferioare, posibil entorse, şi au fost transportate la spital. Astfel, două persoane au ajuns la Spitalul Universitar şi două la Spitalul Elias.

Incendiul a fost lichidat.

Tag-uri: Gabriela Firea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ