Depozitele în lei constituite de populaţie în bănci au scăzut, în august faţă de iulie, pentru a doua lună consecutiv

| 23 sep, 11:59

Depozitele constituite de populaţie în lei au scăzut cu 0,5% în luna august faţă de iulie 2016, pentru a doua lună consecutiv, după aproape un an de creşteri, însă ca ritm anual se menţin pe plus, cu un avans de 10,5%, reiese din datele publicate vineri de Banca Naţională a României (BNR).

"Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au scăzut cu 0,5% până la 96,939 miliarde de lei. (...) Depozitele în lei ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) s-au redus cu 3,6 la sută, până la 77,794 miliarde lei", se arată în comunicatul BNR. 

Comparativ cu august 2015, depozitele în bănci au crescut cu 11,8% pe seama economiilor în lei realizate de companii, unde s-a consemnat un avans anual de 21,4%. În acelaşi timp, economiile în lei ale persoanelor fizice au înregistrat un ritm anual de creştere de 10,5%. 

''Depozitele în valută ale rezidenţilor gospodării ale populaţiei şi persoane juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, s-u diminuat cu 1,1%, până la nivelul de 83,762 miliarde de lei (exprimate în euro, depozitele în valută au scăzut cu 0,8%, până la 18,81 miliarde de euro). Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut cu 5,4% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor s-au majorat cu 4,9%); depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate în lei au crescut cu 6,9% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 6,4%), iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei au crescut cu 2,4% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor persoane juridice s-au majorat cu 1,9%)'', se mai arată în comunicatul BNR. 

Astfel, valoarea totală a depozitelor constituite în bănci de populaţie şi firme s-a majorat cu 0,5% în august faţă de iulie 2016.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ